Psykoterapeut i Aarhus

Find en Psykoterapeut i Aarhus

Mange danskere er begyndt at gå til en psykoterapeut for at få det mentalt bedre eller for at udvikle sig personligt eller arbejdsmæssigt. Det kan være meget forskelligt, hvilke problematikker det enkelte menneske har brug for hjælp til.

En psykoterapeut kan heldigvis hjælpe med rigtig mange ting, der forringer et menneskes livskvalitet. Har du brug for at få kontakt til en psykoterapeut i Århus, kan du med stor sandsynlighed finde en hos Terapeutmatch. Vi samarbejder nemlig med 400+ dygtige terapeuter.

Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?

For at blive psykoterapeut skal man gennem en uddannelse på et psykoterapeutisk uddannelsessted. Psykoterapeut er ikke en titel, der er beskyttet i Danmark. Men det er psykologtitlen til gengæld.

Det er altså kun muligt at bruge titlen psykolog, hvis man er uddannet psykolog på et universitet. Psykologuddannelsen kan efterfølges af efteruddannelse i forskellige retninger.

Forskellen på en psykoterapeut og en psykolog er også, at en psykolog må vurdere samt stille en diagnose på psykiske sygdomme. Det må en psykoterapeut ikke. Du bør derfor vælge en psykolog i stedet for en psykoterapeut, hvis du har brug for at få en diagnose eller blive vurderet.

Få hjælp til disse problematikker hos en psykoterapeut

En psykoterapeut kan hjælpe dig med at udvikle dig personligt eller erhvervsmæssigt. Det vil sige, at der er en del problematikker, som en psykoterapeut kan hjælpe dig med.

Kæmper du med eksempelvis en stor sorg, en fobi, stress, angst, en depression, et lavt selvværd, en traumatisk oplevelse eller lignende, kan det være en god idé at opsøge en psykoterapeut for at komme videre med dit liv. 

Uanset hvilken problematik du ønsker at blive bedre til at tackle, så findes der en psykoterapeut i Århus, der kan hjælpe dig.

Der findes flere former for psykoterapi

Når du leder efter en psykoterapeut, skal du være opmærksom på, at der findes flere forskellige former for psykoterapi. Psykoterapi er blandt andet baseret på samtaleterapi. Gennem samtaleterapien bliver der sat fokus på at opdage og at bearbejde de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der opleves som et problem for klienten.

Der findes fem overordnede terapiretninger, som har hver deres fordele:

  • Psykodynamisk terapi hjælper dig med at blive klogere på forstyrrende tanker og symptomer, som er opstået på grund af ubevidste konflikter eller traumer i eksempelvis din barndom
  • Systemisk orienteret (narrativ) terapi er en terapiform, som har fokus på samspillet mellem mennesker, herunder kommunikationsmønstre og adfærd, der er problemskabende
  • Humanistisk orienteret (eksistentiel) psykoterapi er en retning inden for psykoterapi, som lægger vægt på, at du kommer i kontakt med dine undertrykte eller glemte følelser ved at følelserne og disses betydning udforskes
  • Kropsorienteret psykoterapi er en betegnelse for de terapimetoder, hvor der arbejdes med sammenhængen mellem din psyke og din krop
  • Kognitiv adfærdsterapi dækker over, at man skal identificere negative tankemønstre, hvorefter de skal påvirkes og ændres

Find hurtigt en psykoterapeut i Aarhus hos Terapeutmatch

Har du svært ved at finde en egnet psykoterapeut, der kan hjælpe dig med psykoterapi i Aarhus? Så kan du kvit og frit benytte dig af Terapeutmatch. Du kan hurtigt finde et match ved at anvende vores søgefunktion. Finder du den rette psykoterapeut for dig, kan du bare tage kontakt til vedkommende, så I kan få lavet en aftale.

Fandt du ikke et godt match?

Hvis du ikke fandt et match blandt vores mange tilknyttede psykoterapeuter, kan du stadig benytte vores søgefunktion her på siden. Du kan nemlig i stedet prøve at søge efter en psykolog, en parterapeut, en hypnoterapeut eller en familieterapeut. Det kan være, at en af disse terapeuter er den helt rigtige løsning for dig.

 

MG_9640-Michael-Schade-Farve-Photo-by-Toke-Hage
Psykoterapeut MPF
Acceptance And Commitment Therapy (ACT), Coaching, Eksistentiel psykoterapi, Gestaltterapi, Kognitiv Adfærdsterapi – KAT, Kropsterapi, Metakognitivterapi (MCT), Metakognitivterapi (MKT), Parterapi, Psykoterapi
MG_9640-Michael-Schade-Farve-Photo-by-Toke-Hage
Psykoterapeut MPF
Acceptance And Commitment Therapy (ACT), Coaching, Eksistentiel psykoterapi, Gestaltterapi, Kognitiv Adfærdsterapi – KAT, Kropsterapi, Metakognitivterapi (MCT), Metakognitivterapi (MKT), Parterapi, Psykoterapi