20220804_084522_0000-1
AnnaMaria
Speciallæge i almen medicin, forfatter og hesteassisteret terapeut

Natur og dyr lindrer stress og angst på en naturlig måde.

Angst, sorg, stress og udbrændthed er tilstande som kan dræne os for energi og føre til overspringshandlinger, kontrolbehov, og overkompenseringer.

Vi ved fra forskning at både naturen og dyrene har en stressreducerende effekt fordi det beroliger nervesystemet. Og det er præcis det jeg oplever når jeg laver hesteassisteret terapi med mine klienter. Vi kommer hurtigere ind bag de mentale barrierer vi mennesker bygge op som et helt naturligt forsvar og kan derfor arbejde effektivt med problemstillingerne fra start.

Naturen og hestene styrker vores sanselighed og vi åbner op for at trække nuet ind via vores sanser

Det særlige ved mig er at jeg er den eneste i Danmark som både er speciallæge i almen medicin og hesteassisterede terapeut.

Jeg har tidligere været praktiserende læge i Odense og har mangeårig erfaring i at lindre tilstande som stress, angst og udbrændthed gennem samtaler og biologisk traumeterapi.

Det naturlige supplement

Hesteassisteret terapi er en samtale mellem mennesker i naturen igangsat af at vi er sammen om at betragte hestene, som går frit rundt på folden.

Vi skal som sådan ikke noget med hestene. De er der bare og gør det heste nu gør når de går rundt på marken.

Klienter som kommer hos mig behøver hverken ride eller hestekundskaber for at få glæde af hesteassisteret terapi.

Er klienten utryg ved store heste, vil der være et hegn mellem hestene og klienten uden at det kommer til at påvirke udbyttet af konsultationen.

Det klienter typisk får med sig efter en konsultation i naturen er en dybere forståelse af sig selv, deres følelser, blokeringer og mønstre, hvilket giver en indre ro og stilhed af tanker og følelser.

Hestenes nærvær og beroligende adfærd (calming signals) genkendes af spejlneuronerne og vores nervesystem falder til ro, så det føles trygt for klienten at sætte ord på det han eller hun har brug for at italesætte.

Man kan på en måde sige at hesteassisteret terapi er en form for nærværende psykoterapi, biologisk traumeterapi og coaching faciliteret af hestenes nærvær, væren og gøren.

Bemærk at konsultationer i naturen og udvidet screening for autisme i naturen kun tilbydes voksne. 

En unik kombination

Mit navn er Anna Maria (og ja, jeg hedder både Anna og Maria). Jeg er introvert og har levet med angst det meste af mit liv, da jeg har en ængstelig personlighedsstruktur og en autismespektrumforstyrrelse (ASF).

I 2015 satte jeg min lægeklinik i Odense til salg fordi jeg var gået ned med stress og brændt ud som praktiserende læge.

Jeg havde brug for at være læge på min egen unikke måde med dyr og natur omkring mig, hvor jeg kunne kombinerer min lægefaglige viden og erfaring med natur og heste.

Efter en 2-årig uddannelse ved Truels Vallø Bisgaard blev jeg i 2017 certificeret hesteassisteret terapeut, men startede allerede op som selvstændig hesteassisteret terapeut i marts 2016 i forbindelse med at jeg solgte lægeklinikken.

Gennem årene har jeg støttet mange mennesker i at genfinde gnisten og styrke selvværdet, især indenfor den pressede sundhedssektor.

Jeg har særlig erfaring inden for:

* Angst
* Autisme spektrum forstyrrelser
* Lavt selvværd
* Stress
* Udbrændthed
* Sorg og traumebearbejdning
* Kroniske smerter

Jeg VED at:

* Naturen beroliger menneskers nervesystem og støtter mine klienter i at forbinde sig med deres egen kraft så de får en stabil kontakt til deres indre ressourcer og dybder.
* Naturen styrker og forbedrer menneskers psykiske helbred på en naturlig måde.
* Naturen stabiliserer vores indre rytmer, og klienterne melder tilbage at de oplevede at følelser som vrede, sorg, bekymringer, stress og angst faldet til ro.

Lyder det som noget for dig er du meget velkommen til at booke en tid eller tage kontakt.

 

OBS! Kortet viser nogle gange en forkert lokation!

Den korrekte placering af Naturensommedicin.dk er ca 10 km syd for motorvejsafkørsel 51 Odense S. 

Ruevej 32 ,
5672
Broby
1-2 ugers ventetid

Fagområder

Angst og angsttilstande, Sorg, Stress, Traumer

Terapiformer

Coaching, Psykoterapi, Supervision

Tilskud

Egenbetaling